Ulko- ja sisävarusteita

Lasien tummennukset

Auton lasien tummentaminen on makukysymys, toiset tykkää ja toiset ei – makuasioista kun ei voi kiistellä. Itse tykkään että lasit ovat hieman tummennetut – antaa suojaa ja onhan se ulkonäkökysymys.

Auton tuulilasia ja etusivulaseja ei lain mukaan saa tummentaa lainkaan. Takasivulasit, takasivukolmiolasit ja takalasin saa vapaasti tummentaa.

Tyypilliset tummennusasteet ovat:

    • 5% – erittäin tumma kalvo, valon läpäisy 5%
    • 20% – keskitumma kalvo, valon läpäisy 20-21%%
    • 35% – vaalea harmaasävyinen kalvo, valon läpäisy 35-37%%
    • 50% – lähes huomaamaton kalvo, valon läpäisy 50-55%

Tehdastummennus on yleensä 35% eli jos siis on ostanut auton ja ottanut ”tummennetut lasit” lisävarusteen mukaan.

Itse tykkään 20% tummennuksesta – ei ole liian tumma, eikä ole liian vaalea. Näyttää hyvältä, eikä peitä liiaksi näkyvyyttä syksyllä ja talvella.

kaukalomatot ja tavaratilan matto

Kaukalomattosarja suojaa autoa vedeltä ja muilta epäpuhtauksilta. Kangasmatot ovat toimivia ainoastaan kesällä mutta itse tykkään käyttää elastisesta kumi- ja muoviseoksesta valmistettuja kaukalomattoja ympäri vuoden. Tavaratilamatto suojaa auton takatilaa ja säästää sitä kulumiselta. Korotetut reunat (n. 6 cm) estävät lian ja nesteiden joutumisen tavaratilaan.

Nämä sarjat sopivat täydellisesti VW Passat B8 autoon.

Sopii myös facelift-malliin 2019-> ja GTE Plug-in Hybridiin. Matot eivät haise lainkaan ja kaikissa matoissa on n. 6 cm korotettu reuna.

Maskisuoja

Maski- eli viimasuojaa suositellaan erityisesti diesel-autoissa ulkolämpötilan laskiessa 0°C tai sen alle. Maskisuojan avulla moottori lämpiää nopeammin optimaaliseen käyntilämpötilaan kylmissäkin olosuhteissa.

Tammer-Suoja on hyvä, kotimainen ja helppo kiinnittää ja irrottaa.