Infotainment

Auton Infotainment järjestelmä koostuu käyttöyksiköstä ja media asemasta sekä media liitynnöistä. Tässä autossa on Discover Media 8″ kosketus- ja lasinäytöllinen käyttöyksikkö sekä hansikaslokerossa oleva kahdella SD muistikorttipaikalla oleva media asema. Keskikyynärnojan alta löytyy AUX IN ja USB (Android Auto / Apple CarPlay) liitynnät. Ilmanvaihtonappien alla, perinteisessä kannellisessa säilytyslokerossa sijaitsee USB-liitin puhelimen latausta varten. Lisäksi keskikonsolissa (kuskille ja takamatkustajille) ja tavaratilassa on 12V pistoketulpat eli yhteensä 3kpl 12V ulostuloa.

Käyttöyksikkö / Näyttöyksikkö

Discover Media 8″ näyttö (Generation 2 GP, MIB2 Standard). Yksiköstä löytyy mm. navigointi, radion- ja musiikinkuuntelu, auton tiedot ja Android Auto sekä Apple CarPlay toiminnot.

Android Auto / Apple CarPlay toimii ainoastaan langallisesti eli USB-kaapelilla.

Media asema hansikaslokerossa

2 x SD muistikorttipaikat. SD 1 muistikorttipaikka on varattu navigointia varten ja siinä onkin Volkswagenin alkuperäinen muistikortti, joka sisältää Euroopan kartat. SD 2 muistikorttipaikkaa voi käyttää esim. musiikki- ja kuvatiedostoja varten.

Android auto / apple carplay

Toimii langallisesti USB-liitynnän (keskikyynärnojan alla) kautta. Puhelimen latausta varten on toinen USB-liitin säilytyslokerossa ja tästä liittimestä ei toimi AA / CP.

Puhelinliityntä

Toimii normaalisti Bluetoothin kautta.

Navigointi

VW integroitu navigointi toimii hyvin ja karttapohjat taitaa olla TomTom:lta. Karttapäivitykset on saatavilla ilmaiseksi ja päivityksiä tulee n. kaksi kertaa vuodessa. Karttapäivityksen voi ladata osoitteesta https://www.volkswagen.fi/fi/huolto-ja-palvelut/myvolkswagen/navigation-map-update.html ja paketin voi purkaa suoraan alkuperäiselle SD muistikortille.

Discover Media Gen.2 (MIB2) karttapäivitysohje (english).

PPOI Data / Kameratolpat / Speed Cameras

Omia erityskohteita eli Point of Interest (POI) tietoja voi tuoda yksikköön SD muistikortin kautta. Kameratolpat eli Speed Camerat taitaa olla halutuimpia POI tietoja ja näitä voi ladata eri paikoista pientä maksua vastaan.

https://www.scdb.info/ (The Worldwide Speed Camera DataBase)

https://www.poibase.com/en/ (Speed cams and POIs for GPS systems)

Nämä molemmat SCDB ja POIbase palvelut toimivat erinomaisesti VW alkuperäisessä navigointi-järjestelmässä.