[Työkalut]

Jälkiasennuksia ja retrofittausta varten on hyvä olla olemassa tiettyjä työkaluja, jotka helpottavat huomattavasti työtä.

Mitä työkaluja tarvitaan?

Tähän kysymykseen löytyy usein vastaus korjausoppaasta. erWin palvelusta voi ostaa pientä korvausta vastaan kaikki piirikaaviot, huoltokäsikirjat ja korjausoppaat. Tunnin lisenssillä (~ 8€) kerkeää lataamaan kaikki auton n. 80 PDF-opasta. Näistä dokumenteista on erittäin iso apu, olipa kyse sitten sähkökytkennöistä, räjäytyskuvista tai huoltamisesta ja korjaamisesta.

Perustyökalut

Kiintolenkkiavainsarja, hylsysarja, kuusiokoloavainsarja, ruuvauskärkisarja, torx-sarja, ruuvimeisselisarja, erilaisia pihtejä, porakone, porakoneen teräsarja, ruuvari, rengastarvikkeet, pulttikone, työntömitta, momenttiavain, jne.

Sitten jos korjaa jotain niin korjauskohtaiset työkalut, esim. alustatyökalut, jarrutyökalut, moottorityökalut, ulosvetimet, jousityökalut, jne.

VCDS HEX-V2 kaapeli, OBD11 dongle

Jos haluaa tai on tarve tehdä auton ohjaimille muutoksia, tutkia ja poistaa vikakoodeja sekä esim. nollata huoltoilmaisimen niin tarvitaan joko VCDS-kaapeli tai OBD11-dongle.

Verhoilunpurkutyökalut

Verhoilun ja listakiinnikkeiden irrotustyökalusarja on muovista valmistettu ja työvälineitä voi käyttää mm. verhoilunastojen, listojen, ovipaneelien yms. helppoon ja turvalliseen irrottamiseen.

Tässä yksi esimerkki verhoilun irroitustyökalusarjasta.

Autosähköliittimien purkutyökalut

Sähkö- ja anturiliittimiä sekä sähköliitinten pinnejä ja nastoja pitää joskus avata ja irrottaa. Tähän tarkoitukseen löytyy myös hyviä työkaluja, esim.

kts. videoita: How to undo VW wiring connectors, How to repair VW wiring connectors, VW connector pin removal, VW Wire harness pin removal, Undoing broken or stubborn VW/Audi wiring connectors

Yleismittari, virtakynä

Yleimittaria voi käyttää esim. akun mittaukseen, valojen, jännitteiden, virtojen mittaamiseen sekä hehkutulppien testaamiseen. Yleismittari ja/tai virtakynä on hyvä olla olemassa, esim.

Radion/Discover Median purkutyökalut

Infotainment näytön eli ”radion” irroittamiseen tarvitaan ”removal extractor keys” työkalut. Nämä 4 peltilätyskää ovat pieniä avainta muistuttavaa työkalua, voiden avulla radio lähtee irti.

kts. videot Passat B8 Headunit Removal, Passat B8 discover pro display swap